Bouwkundige keuring Haringhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Haringhuizen uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Zo zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina lees je meer nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Haringhuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Haringhuizen onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de ventilatie en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haringhuizen afspreken

Heb je belang bij meer info over de bouwkundige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Haringhuizen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker vind je ook meer toelichtingen over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Haringhuizen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Haringhuizen (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €270 en €410. De uiteindelijke prijs hangt af van allerlei onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de bijgaande tabel bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Haringhuizen.

Type huis Aantal m2Gemiddelde tarief
Studio89 m2275 – €305
Rijwoning116 m2€345 – €380
Hoekwoning127 m2€415 – €450
Twee onder één kap167 m2€475 – €485
Herenhuis184 m2€515 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Haringhuizen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Barsingerhorn, Kolhorn, Wieringerwaard, Breezand en Anna Paulowna.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haringhuizen-1769

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Haringhuizen bekijkt een onpartijdige expert het gebouw. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake als je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Haringhuizen). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Hollands Kroon wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie