Bouwkundige keuring Axel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Axel laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website lees je meer uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Axel.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Axel checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de puien en kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Axel afspreken

Behoefte aan een inspectie van de staat (en gebreken) van je woning of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de riolering en en of er lekkages zijn. Dan wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Axel.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Axel

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen zoek je een expert die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Axel (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. De expert gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een tariefoverzicht om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €275 en €475. De uiteindelijke prijs hangt af van diverse onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het overzicht hieronder vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Axel.

Type woningAantal m2Prijsberekening
Appartementje93 m2295 – €305
Rijtjeshuis101 m2€345 – €375
Hoekwoning147 m2€415 – €440
Twee onder één kap151 m2€470 – €505
Herenhuis189 m2€520 – €560
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Axel die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Graauw, Nieuw Namen, Clinge, Heikant en Kapellebrug.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-axel-4571

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Axel onderzoekt een neutrale specialist het verblijf. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een huis dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de aspirant koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld als je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Axel). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Terneuzen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De specialist kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie