Bouwkundige keuring Graauw

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Graauw inplannen is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina bieden wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Graauw.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Graauw onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals het leidingwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Graauw plannen

Wil jij meteen duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de plafonds en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Graauw.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Graauw

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Graauw en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag staat de conclusie van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je daar een kostenberekening om het verblijf in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €330 en €485. De totaalprijs bestaat uit diverse facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is is van belang vanwege de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het totale tarief. In het schema hieronder beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Graauw.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijs
Flatwoning80 m2285 – €330
Rijtjeshuis109 m2€360 – €370
Kopwoning141 m2€420 – €435
Geschakelde woning175 m2€460 – €495
Landhuis189 m2€520 – €560
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Graauw die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Nieuw Namen, Clinge, Heikant, Kapellebrug en Sint Jansteen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-graauw-4569

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Graauw bekijkt een onafhankelijk partij de potentiële woning. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een huis die binnenkort op de markt komt. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt geadviseerd op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Graauw). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Hulst wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie