Bouwkundige keuring Scharnegoutum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Scharnegoutum uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina bieden wij actuele informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Scharnegoutum.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Scharnegoutum checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de dakbedekking en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Scharnegoutum plannen

Direct een analyse van de algehele staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het voegwerk en en of er asbest aanwezig is. Zo wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Scharnegoutum.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatierapport en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Scharnegoutum

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Scharnegoutum (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De ingenieur beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport tref je een samenvatting van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €320 en €445. De totaalprijs wordt bepaald door verschillende punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van belang door de te verwachten reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Scharnegoutum.

WoonobjectOppervlakteGeschatte tarieven
Etagewoning89 m2275 – €325
Tussenwoning122 m2€340 – €380
Hoekpand141 m2€425 – €435
Geschakelde woning150 m2€455 – €505
Villa191 m2€530 – €555
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Scharnegoutum die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Goënga, Gauw, Offingawier, Oppenhuizen en Uitwellingerga.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-scharnegoutum-8629

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Scharnegoutum checkt een onafhankelijk expert het woonhuis. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Scharnegoutum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De specialist noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie