Bouwkundige keuring West-Graftdijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in West-Graftdijk laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in West-Graftdijk.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in West-Graftdijk bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de riolering en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in West-Graftdijk afspreken

Op korte termijn een inspectie van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in West-Graftdijk.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website tref je ook praktische uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in West-Graftdijk

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in West-Graftdijk (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin lees je alle opvallende zaken en de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een kostenindicatie om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €270 en €400. Het prijskaartje is afhankelijk van allerlei onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de regio is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in West-Graftdijk.

WoonobjectAantal m2Geschatte kosten
Appartementje86 m2295 – €325
Tussenwoning125 m2€335 – €365
Kopwoning139 m2€415 – €435
Twee onder één kap150 m2€475 – €500
Villa196 m2€515 – €535
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in West-Graftdijk die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Noordeinde, Graft, De Rijp, Purmer en Hobrede.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-west-graftdijk-1486

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in West-Graftdijk bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het gebouw. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Hiermee verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in West-Graftdijk). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Alkmaar maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie