Bouwkundige keuring Geesteren

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Geesteren regelen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Geesteren.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Geesteren controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Geesteren inplannen

Behoefte aan meer info over de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo weet je welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Geesteren.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende informatie over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Geesteren

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Geesteren (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De ingenieur beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je hier een kostenoverzicht om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €300 en €425. Het kostenplaatje is gebaseerd op allerlei factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het overzicht hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Geesteren.

Soort woningOppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning82 m2290 – €305
Rijwoning119 m2€350 – €370
Kopwoning150 m2€415 – €450
Twee onder één kap166 m2€450 – €500
Vrijstaand195 m2€530 – €540
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Geesteren die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Westerhaar-Vriezenveensewijk, Bruinehaar, Vriezenveen, Reutum en Fleringen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-geesteren-7678

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Geesteren analyseert een objectieve deskundige het woonobject. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Geesteren). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Tubbergen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De specialist geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie