Bouwkundige keuring Oud Ootmarsum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Oud Ootmarsum inplannen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een idee van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Oud Ootmarsum.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Oud Ootmarsum controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oud Ootmarsum afspreken

Wil jij meteen duidelijkheid over de huidige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de plafonds en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Oud Ootmarsum.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website kan je ook veel informatie vinden over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Oud Ootmarsum

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een expert nodig die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Oud Ootmarsum (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €275 en €435. Het prijskaartje is afhankelijk van diverse onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de tabel hieronder bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Oud Ootmarsum.

Soort woningGrootteGeschatte prijzen
Bovenwoning75 m2290 – €305
Tussenwoning116 m2€335 – €380
Hoekwoning146 m2€410 – €440
Twee onder één kap169 m2€460 – €505
Villa189 m2€515 – €540
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oud Ootmarsum die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Agelo, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Ootmarsum en Bornerbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oud-ootmarsum-7637

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Oud Ootmarsum bekijkt een onpartijdige partij het verblijf. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd wanneer je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Oud Ootmarsum). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Dinkelland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de staat van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De specialist geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie