Bouwkundige keuring Vasse

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Vasse regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Vasse.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Vasse bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de groepenkasten en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vasse regelen

Direct een inspectie van de huidige staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan het stucwerk en en de toepassingen van isolatie. Daarbij heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Vasse.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Vasse

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je contact zoeken met een specialist die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Vasse (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De specialist beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport staat de conclusie van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage vind je daar een kostenberekening om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €270 en €385. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillendefacetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Vasse.

Soort woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Studio97 m2285 – €325
Rijtjeshuis122 m2€335 – €385
Hoekpand148 m2€415 – €450
Geschakelde woning165 m2€455 – €490
Villa179 m2€510 – €545
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Vasse die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Hoge Hexel, Notter, Nutter, Oud Ootmarsum en Agelo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vasse-7661

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Vasse controleert een onafhankelijk partij het woonhuis. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de aspirant koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Vasse). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Tubbergen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het woonobject. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie