Bouwkundige keuring Nutter

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Nutter regelen is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Nutter.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Nutter controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van het dak, dakpannen de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport zal je veel inzicht krijgen van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €275 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nutter plannen

Op korte termijn duidelijkheid over de staat en de waarde van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Nutter.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform bekijk je ook nuttige informatie over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Nutter

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je contact zoeken met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Nutter (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je hier een tariefoverzicht om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €325 en €495. De prijs bestaat uit diverse facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed vanwege de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Nutter.

Soort huisAantal m2Geschatte prijs
Studio81 m2295 – €310
Tussenwoning104 m2€350 – €375
Hoekwoning149 m2€400 – €445
Geschakelde woning165 m2€460 – €485
Landhuis195 m2€510 – €560
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nutter die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oud Ootmarsum, Agelo, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte en Ootmarsum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nutter-7638

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Nutter onderzoekt een objectieve specialist de woning. Een aanrader, want zo weet je precies wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Nutter). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Dinkelland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. De expert verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie