Bouwkundige keuring Franeker

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Franeker uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website kan je aan de slag met nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Franeker.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Franeker bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de riolering en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €315 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Franeker inplannen

Direct meer info over de algehele staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. het stucwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Franeker.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in maart 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal lees je ook handige uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Franeker

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Franeker (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat een lijst met de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €330 en €440. De uiteindelijke prijs hangt af van verschillendefacetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Franeker.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte prijzen
Etagewoning83 m2295 – €310
Rijwoning114 m2€345 – €380
Kopwoning126 m2€405 – €435
2-onder-1 kap156 m2€470 – €485
Landhuis190 m2€520 – €535
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport maart 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Franeker die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Koudum, Nijhuizum, Wolsum, Folsgare en Tjalhuizum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-franeker-8801

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Franeker controleert een onpartijdige partij het verblijf. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Zo verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om kopers goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant wanneer je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Franeker). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Waadhoeke wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie