Bouwkundige keuring Agelo

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Agelo regelen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je een concreet beeld van de de kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie bekijk je uitgebreide info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Agelo.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Agelo inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Agelo afspreken

Op korte termijn een analyse van de bouwkundige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan het voegwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Agelo.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform bekijk je ook nuttige informatie over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Agelo

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Agelo en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin vind je een overzicht van de bevindingen en eventuele gebreken. Bovendien vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €315 en €485. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillende onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Agelo.

Type huis Netto woonoppervlaktePrijsindicatie
Flatwoning88 m2285 – €330
Rijtjeshuis108 m2€335 – €380
Hoekwoning149 m2€410 – €450
2-onder-1 kap154 m2€460 – €500
Villa198 m2€510 – €560
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Agelo die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Ootmarsum, Bornerbroek en Hertme.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-agelo-7636

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Agelo controleert een onpartijdige expert het woonhuis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woning dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de kopende partij te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Agelo). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Dinkelland maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie