Bouwkundige keuring Nieuwediep

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuwediep laten doen is dan zeer verstandig. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina bekijk je aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuwediep.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Nieuwediep onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van het schilderwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwediep uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de meterkast en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Nieuwediep.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker kan je ook veel uitleg vinden over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Nieuwediep

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Nieuwediep en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin vind je een overzicht van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage staat in het document een overzicht met de kosten om het woonobject in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €470. Het kostenplaatje hangt af van allerlei factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwediep.

Type woningWoonoppervlakGeschatte kosten
Etagewoning98 m2€290 – €305
Rijtjeshuis111 m2€345 – €390
Hoekhuis147 m2€425 – €450
Twee onder één kap161 m2€455 – €485
Vrijstaand188 m2€515 – €540
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwediep die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Gieterveen, Donderen, Bunne, Winde en Yde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwediep-9512

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Nieuwediep controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het gebouw. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de koper te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en kent het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant als je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Nieuwediep). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Aa en Hunze loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie