Bouwkundige keuring Hinnaard

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hinnaard uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Hinnaard.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Hinnaard controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de groepenkasten en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hinnaard afspreken

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloerconstructies en de technische staat van de CV-installatie. Dan achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Hinnaard.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel toelichtingen vinden over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hinnaard

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Hinnaard (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur checkt alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de inspectie vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele gebreken. Bovendien staat in het document een kostenoverzicht om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €325 en €405. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de regio heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hinnaard.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Etagewoning97 m2300 – €330
Tussenwoning117 m2€350 – €370
Hoekwoning142 m2€425 – €450
2-onder-1 kap154 m2€470 – €490
Vrijstaand199 m2€505 – €545
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hinnaard die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Spannum, Wjelsryp, Baaium, Easterlittens en Baard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hinnaard-8844

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Hinnaard bekijkt een onafhankelijk deskundige het gebouw. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Hinnaard). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het huis. Eventuele gebreken worden meteen aangestipt. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie