Bouwkundige keuring Kilder

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Kilder inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Kilder.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Kilder inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €345 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kilder plannen

Direct een analyse van de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakconstructie en en of er sprake is van lekkages. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Kilder.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website kan je ook veel gegevens vinden over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Kilder

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Kilder en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De specialist gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na de inspectie deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Ook vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €415. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Kilder.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartementje83 m2300 – €325
Rijwoning103 m2€335 – €380
Hoekwoning145 m2€420 – €450
2-onder-1 kap153 m2€475 – €500
Vrijstaand183 m2€530 – €560
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kilder die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Wehl, Halle, Zelhem, Gaanderen en Hummelo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kilder-7035

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Kilder bekijkt een onpartijdige ingenieur de potentiële woning. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de koper van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Kilder). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Montferland loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de gebreken van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie