Bouwkundige keuring Ubbena

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Ubbena uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder verzamelen wij aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Ubbena.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Ubbena checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ubbena uitvoeren

Heel snel een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de meterkast en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Ubbena.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over FAQ.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Ubbena

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Ubbena (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De specialist beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je in het rapport een indicatie van de kosten om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €280 en €425. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van een aantal punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Ubbena.

Soort woningOppervlakteGeschatte tarieven
Flatwoning94 m2290 – €310
Tussenwoning123 m2€360 – €370
Hoekhuis132 m2€405 – €450
Geschakelde woning175 m2€465 – €495
Herenhuis180 m2€505 – €560
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ubbena die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Zeijen, Zeijerveld, Zeijerveen, Ter Aard en Rhee.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ubbena-9492

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Ubbena bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het verblijf. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Ubbena). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Assen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele problemen worden direct benoemd. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie