Bouwkundige keuring Midlaren

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Midlaren laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op ons woonplatform bieden wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Midlaren.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Midlaren bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. het voegwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €300 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Midlaren laten uitvoeren

Heel snel een analyse van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de groepenkasten en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Midlaren.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Midlaren

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste zoek je een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Midlaren en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Ook bekijk je hier een indicatie van de kosten om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €310 en €490. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft invloed (met het oog op reiskosten). Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het bijgaande overzicht vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Midlaren.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte kosten
Flatwoning95 m2290 – €325
Tussenwoning101 m2€350 – €385
Kopwoning142 m2€415 – €430
Twee onder één kap164 m2€470 – €500
Landhuis194 m2€505 – €550
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Midlaren die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Zuidlaarderveen, De Groeve, Zuidlaren, Schipborg en Annen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-midlaren-9475

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Midlaren bekijkt een onpartijdige specialist het huis. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur check alle opleverpunten en kent het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Midlaren). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Tynaarlo wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie