Bouwkundige keuring Zuidlaren

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Zuidlaren inplannen is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een helder beeld van de de onderhoudssituatieen inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform kan je aan de slag met aanvullende info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Zuidlaren.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Zuidlaren controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zuidlaren uitvoeren

Op korte termijn meer info over de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakconstructie en en of er sprake is van lekkages. Daarbij krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Zuidlaren.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Zuidlaren

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Zuidlaren (regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst niets en hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast staat in het document een kostenindicatie om het gebouw in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €285 en €495. De prijs is afhankelijk van diverse factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zuidlaren.

Type huis Aantal m2Geschatte prijs
Bovenwoning99 m2290 – €315
Rijwoning125 m2€345 – €385
Hoekwoning138 m2€410 – €445
Geschakelde woning169 m2€470 – €505
Landhuis185 m2€505 – €555
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zuidlaren die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Schipborg, Annen, Anloo, Gasteren en Anderen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zuidlaren-9471

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Zuidlaren checkt een onafhankelijk expert het woonobject. Handig, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Zuidlaren). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Tynaarlo wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie