Bouwkundige keuring Burgum

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Burgum laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij praktische informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Burgum.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Burgum inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere het voegwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €335 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Burgum inplannen

Op korte termijn een analyse van de bouwtechnische staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakconstructie en of er houtrot is. Tevens kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Burgum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Burgum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Burgum (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. Hij of zij gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Daarbij bekijk je hier een kostenoverzicht om de woonruimte in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €275 en €410. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillendefactoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Burgum.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde tarief
Appartementje78 m2285 – €315
Rijtjeshuis123 m2€360 – €385
Kopwoning127 m2€415 – €450
Geschakelde woning158 m2€450 – €485
Vrijstaand186 m2€520 – €535
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Burgum die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Frieschepalen, Siegerswoude, Ureterp, Olterterp en Nij Beets.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-burgum-9251

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Burgum checkt een neutrale deskundige het huis. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de potentiële koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Burgum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Tytsjerksteradiel wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie