Bouwkundige keuring Hurdegaryp

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hurdegaryp regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je inzicht in de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Hurdegaryp.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Hurdegaryp benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hurdegaryp regelen

Heb je belang bij een inspectie van de algehele staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het voegwerk en en de staat van de CV-ketel. Ook krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Hurdegaryp.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform lees je ook handige uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Hurdegaryp

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Hurdegaryp (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. De specialist beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op het onderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en eventuele gebreken. Bijgevoegd bekijk je hier een indicatie van de kosten om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €325 en €385. De totale prijs is afhankelijk van verschillende aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de tabel hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hurdegaryp.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Bovenwoning93 m2285 – €315
Rijwoning120 m2€360 – €370
Hoekhuis126 m2€425 – €450
2-onder-1 kap169 m2€455 – €490
Vrijstaand186 m2€530 – €545
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hurdegaryp die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Burgum, Frieschepalen, Siegerswoude, Ureterp en Olterterp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hurdegaryp-9254

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Hurdegaryp bekijkt een onpartijdige partij het huis. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een pand die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de potentiële koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige check alle opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hurdegaryp). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Tytsjerksteradiel loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie