Bouwkundige keuring Luxwoude

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Luxwoude laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Luxwoude.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Luxwoude analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de fundering en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Luxwoude plannen

Wil jij meteen een indicatie van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Luxwoude.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Luxwoude

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Luxwoude en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst niets en maakt niets open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bovendien staat in het document een kostenberekening om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €315 en €385. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Luxwoude.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte tarieven
Appartementje91 m2290 – €315
Tussenwoning102 m2€350 – €375
Kopwoning130 m2€410 – €445
Geschakelde woning155 m2€470 – €480
Landhuis179 m2€520 – €550
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Luxwoude die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Langezwaag, Jonkerslân, Gorredijk, Blesdijke en De Blesse.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-luxwoude-8405

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Luxwoude bekijkt een onpartijdige deskundige het huis. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een pand die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren in het geval je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Standaard wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Luxwoude). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Opsterland bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het huis. Potentiële problemen worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie