Bouwkundige keuring Veldhoven

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Veldhoven laten doen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een idee van de huidige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website lees je meer nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Veldhoven.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Veldhoven controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de fundering en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €280 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Veldhoven afspreken

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze analyse weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de plafonds en en de staat van de isolatie. Tevens kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Veldhoven.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2022
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische gegevens over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Veldhoven

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Veldhoven (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De ingenieur gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de keuring beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je daar een kostenberekening om het huis in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €300 en €390. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Veldhoven.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Studio95 m2295 – €320
Rijtjeshuis123 m2€345 – €370
Hoekpand134 m2€400 – €440
Geschakelde woning157 m2€465 – €485
Landhuis194 m2€530 – €540
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2022.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Veldhoven die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Bernheze, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Cuijk en Boekel.

AdviesbureauStraatnaamPostcodePlaats
VeriConDe Plank 1005504 EDVeldhoven
PIOXX Bouwkundig Teken- en AdviesbureauDe Plank 505504 TBVeldhoven
Fisser EngineeringLepelkesweg 85503 EWVeldhoven
Tazelaar BouwadviesbureauDe Kuip 15502 HPVeldhoven
Bouwkundig ingenieur Veldhoven: werkzaam in de gemeente.
bouwkundige-keuring-veldhoven-5505

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Veldhoven onderzoekt een onafhankelijk expert het huis. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om kopers op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Veldhoven). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Veldhoven doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De expert noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie