Bouwkundige keuring Veendam

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Veendam laten doen is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een goed beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. In onze uitgebreide documentatie bieden wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Veendam.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Veendam inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals het voegwerk en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de status van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Veendam regelen

Heb je belang bij inzicht in de technische kwaliteit een woonobject of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Veendam.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige informatie over FAQ.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Veendam

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Veendam (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €400. De totaalprijs bestaat uit meerdere onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van belang vanwege de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Veendam.

Soort huisGroottePrijsindicatie
Bovenwoning80 m2290 – €320
Rijtjeshuis112 m2€335 – €375
Hoekwoning143 m2€410 – €450
Geschakelde woning172 m2€470 – €500
Herenhuis198 m2€520 – €545
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Veendam die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Midden-Groningen, Borger-Odoorn, Stadskanaal, Tynaarlo en Aa en Hunze.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-veendam-9644

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Veendam onderzoekt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het huis. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en kent het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Veendam). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Veendam bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de gebreken van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Borgercompagnie
 • Bouwkundige keuring Wildervank
 • Plaats een reactie