Bouwkundige keuring Udenhout

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Udenhout uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl tref je alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Udenhout.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Udenhout bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport heb je een duidelijk beeld van de status van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Udenhout afspreken

Heel snel duidelijkheid over de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Je kunt denken aan de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er lekkages zijn. Hiermee kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Udenhout.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Udenhout

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste zoek je een deskundige die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Udenhout (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. De inspecteur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je in het rapport een kostenberekening om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €305 en €495. De uiteindelijke prijs hangt af van diverse aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats speelt een rol vanwege de reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Udenhout.

Type huis OppervlaktePrijsindicatie
Studio90 m2€280 – €310
Tussenwoning116 m2€345 – €375
Hoekpand138 m2€400 – €450
Twee onder één kap172 m2€455 – €495
Villa177 m2€510 – €540
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Udenhout die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Moergestel, Heukelom, Berkel-Enschot, Raamsdonksveer en Hooge Zwaluwe.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-udenhout-5071

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Udenhout bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het verblijf. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige check alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld als je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Udenhout). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Tilburg wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie