Bouwkundige keuring Egmond aan den Hoef

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Egmond aan den Hoef inplannen is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Egmond aan den Hoef.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Egmond aan den Hoef analyseert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de groepenkasten en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Egmond aan den Hoef regelen

Heb je belang bij een inspectie van de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de algehele kavel en en of er sprake is van lekkages. Daarbij krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Egmond aan den Hoef.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in februari 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook handige uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Egmond aan den Hoef

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je een specialist zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Egmond aan den Hoef (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport vind je een overzicht van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je daar een schatting van de onkosten om het gebouw in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €320 en €435. De totaalprijs bestaat uit een aantal facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn de snelheid, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de bijgaande tabel beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Egmond aan den Hoef.

Type woningOppervlakteGemiddelde onkosten
Appartement91 m2280 – €315
Tussenwoning104 m2€350 – €385
Kopwoning132 m2€415 – €430
Geschakelde woning174 m2€450 – €490
Villa187 m2€515 – €555
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport februari 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Egmond aan den Hoef die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Egmond aan Zee, Akersloot, Limmen, Groet en Schoorl.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-egmond-aan-den-hoef-1934

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Egmond aan den Hoef analyseert een objectieve specialist het woonobject. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Egmond aan den Hoef). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Bergen Noord-Holland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie