Bouwkundige keuring Biezenmortel

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Biezenmortel inplannen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de staat van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Biezenmortel.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Biezenmortel checkt de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van het dak, dakpannen en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Biezenmortel afspreken

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, pannen, dakbeschot en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Biezenmortel.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in februari 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform vind je ook meer uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Biezenmortel

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Biezenmortel en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De expert beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin tref je een samenvatting van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €270 en €490. Het prijskaartje bestaat uit allerlei aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Biezenmortel.

Type huis Aantal m2Prijsberekening
Bovenwoning90 m2€295 – €305
Rijwoning121 m2€345 – €365
Hoekpand125 m2€405 – €450
Geschakelde woning175 m2€450 – €505
Villa177 m2€525 – €540
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Biezenmortel die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Udenhout, Moergestel, Heukelom, Berkel-Enschot en Raamsdonksveer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-biezenmortel-5074

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Biezenmortel checkt een onafhankelijk expert het gebouw. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een pand die binnenkort op de markt komt. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige check alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €240.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Biezenmortel). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Haaren maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de bouwkundige staat van de woning. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie