Bouwkundige keuring Cothen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Cothen inplannen is heel erg verstandig. Op die manier krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder verzamelen wij nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Cothen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Cothen analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de status van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Cothen inplannen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonobject of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de groepenkasten en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Cothen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende informatie over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Cothen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Cothen (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport vind je een overzicht van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd staat in het document een overzicht met de kosten om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €335 en €425. De prijs is gebaseerd op diverse punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de vergelijker hieronder delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Cothen.

Type woningOppervlakteGemiddelde kosten
Appartementje84 m2285 – €325
Rijwoning109 m2€355 – €390
Hoekwoning134 m2€420 – €435
Twee onder één kap160 m2€455 – €505
Villa194 m2€530 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Cothen die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Doorn, Elst, Uddel, Garderen en Hoevelaken.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-cothen-3945

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Cothen bekijkt een onpartijdige expert het verblijf. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt geadviseerd in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Cothen). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Wijk bij Duurstede loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie