Bouwkundige keuring Moordrecht

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Moordrecht uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Moordrecht.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Moordrecht controleert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals het metselwerk en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Moordrecht laten uitvoeren

Heb je belang bij meer info over de algehele staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Denk aan het metselwerk en en de staat van de isolatie. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Moordrecht.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook aanvullende uitleg over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Moordrecht

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Moordrecht (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage vind je daar een indicatie van de kosten om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €295 en €430. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendepunten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Moordrecht.

Type woningGrootteGeschatte prijs
Appartementje89 m2290 – €305
Rijtjeshuis120 m2€355 – €375
Hoekwoning140 m2€420 – €445
Twee onder één kap157 m2€450 – €480
Herenhuis178 m2€505 – €555
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Moordrecht die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Reeuwijk, Boskoop, Zevenhuizen, Moerkapelle en Gelderswoude.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-moordrecht-2811

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Moordrecht checkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het huis. Slim, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een pand dat jij wil verhuren. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd als je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Moordrecht). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Zuidplas maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie