Bouwkundige keuring Ameide

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Ameide inplannen is dan vaak geen gek idee. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Ameide.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Ameide checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld het metselwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ameide afspreken

Wil jij meteen een analyse van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan de fundering en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Ameide.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel toelichtingen vinden over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Ameide

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Ameide (regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwexpert doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De specialist beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin lees je alle opvallende zaken en de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je in het rapport een tariefoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €300 en €410. Het kostenplaatje hangt af van een aantal facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van belang (met het oog op reiskosten). Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Ameide.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Bovenwoning88 m2€295 – €305
Tussenwoning103 m2€350 – €385
Hoekpand146 m2€405 – €435
Twee onder één kap152 m2€475 – €480
Vrijstaand179 m2€515 – €545
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Ameide die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Meerkerk, Lexmond, Noordeloos, Hoornaar en Vuren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ameide-4233

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Ameide controleert een onpartijdige partij de potentiële woning. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woning dat je wilt verkopen. Op die manier verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt uitgevoerd in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Ameide). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Vijfheerenlanden wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De expert weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie