Bouwkundige keuring Hoornaar

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Hoornaar laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bieden wij praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Hoornaar.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hoornaar bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de algehele kavel en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoornaar plannen

Op korte termijn een indicatie van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de kruipruimte en en of er lekkages zijn. Tevens kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Hoornaar.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hoornaar

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een expert zoeken die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hoornaar (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien vind je hier een kostenoverzicht om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €275 en €495. De uiteindelijke prijs hangt af van diverse aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Hoornaar.

Soort woningAantal m2Geschatte kosten
Appartement99 m2€300 – €330
Tussenwoning124 m2€345 – €370
Hoekpand139 m2€425 – €450
Twee onder één kap171 m2€475 – €495
Herenhuis176 m2€515 – €555
Schema met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoornaar die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Vuren, Dalem, Spijk, Schelluinen en Buurmalsen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoornaar-4223

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Hoornaar bekijkt een objectieve deskundige het verblijf. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de mogelijke koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hoornaar). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Molenlanden wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie