Bouwkundige keuring Waarder

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Waarder laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Waarder.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Waarder onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de fundering en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €300 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Waarder uitvoeren

Direct een inspectie van de algehele staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de groepenkasten en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Waarder.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Waarder

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Waarder en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je in het rapport een kostenoverzicht om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €350 en €370. De uiteindelijke prijs bestaat uit meerdere factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van belang (met het oog op reiskosten). Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het onderstaand overzicht berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Waarder.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte kosten
Appartementje88 m2€290 – €320
Rijwoning122 m2€355 – €380
Hoekpand127 m2€400 – €450
Twee onder één kap157 m2€465 – €480
Landhuis190 m2€510 – €535
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Waarder die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Driebruggen, Papekop, Linschoten, Haarzuilens en De Meern.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-waarder-3466

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Waarder controleert een objectieve expert het verblijf. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht kopers goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Waarder). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De specialist weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie