Bouwkundige keuring Lexmond

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Lexmond regelen is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze vergelijkingssite tref je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Lexmond.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Lexmond checkt de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de dakconstructie en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lexmond plannen

Behoefte aan meer info over de bouwkundige staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het voegwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Lexmond.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Lexmond

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste zoek je een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Lexmond (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De expert gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat de conclusie van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je hier een kostenoverzicht om het huis in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €320 en €445. De totaalprijs is afhankelijk van meerdere punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Lexmond.

Soort woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Flatwoning78 m2€295 – €325
Rijwoning113 m2€360 – €380
Kopwoning138 m2€415 – €450
2-onder-1 kap174 m2€450 – €500
Vrijstaand176 m2€510 – €540
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lexmond die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Noordeloos, Hoornaar, Vuren, Dalem en Spijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lexmond-4231

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Lexmond bekijkt een onafhankelijk specialist het gebouw. Slim, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht kopers op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Lexmond). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Vijfheerenlanden wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie