Bouwkundige keuring Hei- en Boeicop

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hei- en Boeicop uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Hei- en Boeicop.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Hei- en Boeicop inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van het metselwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hei- en Boeicop inplannen

Wil jij meteen een analyse van de huidige staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens weet je welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Hei- en Boeicop.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Hei- en Boeicop

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Hei- en Boeicop (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij staat in het document een indicatie van de kosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €320 en €435. De prijs is gebaseerd op verschillendevariabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hei- en Boeicop.

Soort woningGrootteGeschatte tarieven
Appartement95 m2€275 – €325
Rijwoning112 m2€345 – €365
Kopwoning139 m2€420 – €435
Geschakelde woning153 m2€460 – €490
Herenhuis197 m2€520 – €560
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hei- en Boeicop die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hoef en Haag, Hagestein, Zijderveld, Everdingen en Ravenswaaij.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hei--en-boeicop-4126

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Hei- en Boeicop bekijkt een onafhankelijk expert het gebouw. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt uitgevoerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Hei- en Boeicop). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Vijfheerenlanden loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie