Bouwkundige keuring Wamel

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Wamel laten doen is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Wamel.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Wamel onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals het dak, pannen, dakbeschot en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je volledige duidelijkheid over de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wamel uitvoeren

Op korte termijn inzicht in de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloerconstructies en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Wamel.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel informatie vinden over Keuring bij woningoplevering.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Wamel

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste zoek je een deskundige die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Wamel en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De expert gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je daar een kostenoverzicht om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €330 en €420. Het kostenplaatje bestaat uit verschillendevariabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de tabel hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Wamel.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Bovenwoning90 m2€285 – €310
Tussenwoning111 m2€355 – €390
Hoekhuis125 m2€425 – €445
Geschakelde woning175 m2€460 – €500
Villa200 m2€520 – €550
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wamel die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Puiflijk, Afferden en Deest.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wamel-6659

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Wamel onderzoekt een onpartijdige expert de woning. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de mogelijke koper te informeren over de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €200.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Wamel). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente West Maas en Waal bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke gebreken worden meteen aangestipt. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie