Bouwkundige keuring Jutrijp

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Jutrijp laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina bekijk je aanvullende info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Jutrijp.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Jutrijp onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de vloeren en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Jutrijp inplannen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de meterkast en of er houtrot is. Dan weet je wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Jutrijp.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige gegevens over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Jutrijp

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Jutrijp en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De specialist gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage vind je in het rapport een tariefoverzicht om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €330 en €465. De totaalprijs hangt af van een aantal variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed (met het oog op reiskosten). Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de tabel hieronder bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Jutrijp.

Soort woningAantal m2Geschatte prijzen
Appartement87 m2290 – €310
Tussenwoning124 m2€355 – €390
Kopwoning134 m2€420 – €430
Geschakelde woning167 m2€460 – €495
Vrijstaand191 m2€510 – €555
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Jutrijp die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hommerts, Heeg, Oosthem, Abbega en Westhem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-jutrijp-8623

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Jutrijp bekijkt een onafhankelijk deskundige het gebouw. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Regel online een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een huis dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Jutrijp). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie