Bouwkundige keuring Stompetoren

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Stompetoren laten uitvoeren is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Stompetoren.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Stompetoren inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de kruipruimte en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stompetoren inplannen

Direct een indicatie van de technische kwaliteit jouw appartement of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de dakbedekking en en of er sprake is van lekkages. Tevens weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Stompetoren.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal vind je ook meer informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Stompetoren

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Stompetoren (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. De expert kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een indicatie van de kosten om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €395. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed vanwege de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Stompetoren.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Appartement97 m2290 – €305
Tussenwoning123 m2€355 – €365
Hoekhuis146 m2€415 – €440
Geschakelde woning172 m2€470 – €485
Villa180 m2€525 – €550
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Stompetoren die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Sint Pancras, Koedijk, Oudorp, Den Hoorn en De Koog.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stompetoren-1840

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Stompetoren bekijkt een neutrale ingenieur het gebouw. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om kopers van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Stompetoren). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Alkmaar maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie