Bouwkundige keuring Gellicum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Gellicum laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van de woning en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Gellicum.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Gellicum controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gellicum regelen

Behoefte aan duidelijkheid over de huidige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de gevel en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Gellicum.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Gellicum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste heb je een specialist nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Gellicum en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele gebreken. Bovendien krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €275 en €390. De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillende punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn wachttijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het onderstaand overzicht berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Gellicum.

WoonobjectAantal m2Prijsberekening
Bovenwoning83 m2280 – €330
Rijtjeshuis105 m2€345 – €370
Hoekhuis126 m2€420 – €435
Geschakelde woning152 m2€460 – €490
Herenhuis198 m2€515 – €535
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gellicum die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Beesd, Rhenoy, Acquoy, Asperen en Schoonrewoerd.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gellicum-4155

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Gellicum bekijkt een neutrale partij het woonobject. Handig, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld als je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Gellicum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente West Betuwe maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele acute situaties worden direct aangegeven. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie