Bouwkundige keuring Oldemarkt

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oldemarkt laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Hieronder kan je aan de slag met actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Oldemarkt.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Oldemarkt checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van het metselwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oldemarkt afspreken

Heb je belang bij een indicatie van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan het leidingwerk en en of er sprake is van lekkages. Tevens krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Oldemarkt.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Oldemarkt

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Oldemarkt (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De inspecteur gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document staat de conclusie van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €310 en €475. De prijs bestaat uit meerdere punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Tevens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Oldemarkt.

Type woningWoonoppervlakGeschatte kosten
Appartement88 m2€285 – €330
Rijtjeshuis114 m2€335 – €370
Kopwoning140 m2€410 – €445
2-onder-1 kap166 m2€465 – €495
Herenhuis185 m2€510 – €555
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Oldemarkt die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Wetering en Nederland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oldemarkt-8375

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Oldemarkt bekijkt een neutrale expert het huis. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht kopers te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake zodra jij interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Oldemarkt). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Steenwijkerland bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de gebreken van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De specialist kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie