Bouwkundige keuring Kloosterzande

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Kloosterzande laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder lees je meer alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Kloosterzande.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Kloosterzande controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere het voegwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €285 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kloosterzande inplannen

Heb je belang bij een inspectie van de technische kwaliteit een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan het metselwerk en en of er asbest aanwezig is. Dan achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Kloosterzande.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige informatie over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Kloosterzande

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Kloosterzande (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de inspectie vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk tref je een samenvatting van de observaties en eventuele gebreken. Als bijlage staat in het document een indicatie van de kosten om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €300 en €405. Het prijskaartje bestaat uit verschillendeaspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Kloosterzande.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Appartement84 m2290 – €310
Rijwoning102 m2€360 – €370
Hoekpand138 m2€425 – €430
2-onder-1 kap175 m2€470 – €485
Vrijstaand181 m2€525 – €555
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kloosterzande die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Lamswaarde, Hengstdijk, Kuitaart, Terhole en Vogelwaarde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kloosterzande-4587

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Kloosterzande bekijkt een onpartijdige expert het woonhuis. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt geadviseerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Kloosterzande). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Hulst doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De specialist weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie