Bouwkundige keuring Waalwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Waalwijk laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je een idee van de staat van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder kan je aan de slag met informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Waalwijk.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Waalwijk inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €295 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Waalwijk afspreken

Direct een onderzoek laten doen naar de algehele staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, pannen, dakbeschot en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Waalwijk.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform tref je ook praktische uitleg over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Waalwijk

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Waalwijk (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De deskundige checkt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €330 en €415. De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillendepunten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Waalwijk.

Type huis OppervlakteGeschatte kosten
Appartementje81 m2295 – €310
Rijtjeshuis118 m2€340 – €390
Hoekhuis142 m2€405 – €450
2-onder-1 kap175 m2€470 – €500
Vrijstaand189 m2€525 – €545
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Waalwijk die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Gilze en Rijen, Baarle-Nassau, Dongen, Hilvarenbeek en Haaren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-waalwijk-5143

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Waalwijk bekijkt een onafhankelijk expert het gebouw. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de mogelijke koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Waalwijk). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Waalwijk loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Sprang-Capelle
 • Bouwkundige keuring Waspik
 • Plaats een reactie