Bouwkundige keuring Menaam

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Menaam laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website verzamelen wij nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Menaam.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Menaam checkt de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het metselwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Menaam inplannen

Wil jij meteen een analyse van de algehele staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de fundering en en de staat van de CV-ketel. Daarbij weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Menaam.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Regel ook direct een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Menaam

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Menaam en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en / of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €325 en €385. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillendepunten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft invloed (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Menaam.

Soort huisOppervlakteGemiddelde tarief
Etagewoning75 m2€290 – €325
Rijtjeshuis104 m2€345 – €370
Hoekwoning140 m2€405 – €450
2-onder-1 kap166 m2€460 – €485
Herenhuis176 m2€515 – €545
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Menaam die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Dronryp, Marsum, Deinum, Blessum en Boksum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-menaam-9036

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Menaam analyseert een objectieve ingenieur de woning. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om kopers van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige check alle opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Menaam). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Waadhoeke doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie