Bouwkundige keuring Den Horn

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Den Horn uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een beeld van de staat en waarde van de woning en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website bieden wij actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Den Horn.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Den Horn inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van ramen, deuren en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Den Horn regelen

Heb je belang bij meer info over de algehele staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de algehele kavel en en de toepassingen van isolatie. Hiermee krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Den Horn.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige uitleg over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Den Horn

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Den Horn en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage vind je daar een kostenoverzicht om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €300 en €415. De totaalprijs is afhankelijk van allerlei punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Den Horn.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartementje99 m2300 – €325
Rijtjeshuis100 m2€355 – €390
Hoekpand136 m2€410 – €430
Twee onder één kap154 m2€450 – €490
Villa194 m2€515 – €545
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Den Horn die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Aduard, Lettelbert, Lucaswolde, Niekerk en Oldekerk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-den-horn-9832

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Den Horn analyseert een objectieve deskundige het gebouw. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Den Horn). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Westerkwartier doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De expert noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie