Bouwkundige keuring Marsum

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Marsum laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Marsum.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Marsum bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de groepenkasten en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Marsum uitvoeren

Op korte termijn meer info over de bouwkundige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de plafonds en en of er asbest aanwezig is. Tevens achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Marsum.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Marsum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Marsum en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd staat in het document een kostenindicatie om het gebouw in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €305 en €425. De totale prijs bestaat uit verschillendeaspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van belang door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de tabel hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Marsum.

Soort woningGrootteGemiddelde prijzen
Appartement76 m2€295 – €310
Tussenwoning103 m2€335 – €385
Hoekpand140 m2€410 – €450
Geschakelde woning165 m2€475 – €495
Herenhuis194 m2€505 – €550
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Marsum die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Deinum, Blessum, Boksum, Hilaard en Jellum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-marsum-9034

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Marsum analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonhuis. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Marsum). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Waadhoeke wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het huis. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie