Bouwkundige keuring Boksum

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Boksum laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder lees je meer informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Boksum.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Boksum checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €295 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Boksum regelen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie. Zo weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Boksum.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Boksum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Boksum en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Hij of zij gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de inspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €335 en €430. De totale prijs wordt bepaald door allerlei factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Boksum.

Type huis OppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje93 m2275 – €325
Tussenwoning113 m2€350 – €365
Hoekwoning134 m2€415 – €445
2-onder-1 kap163 m2€465 – €495
Landhuis177 m2€530 – €550
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Boksum die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hilaard, Jellum, Bears, Weidum en Jorwert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-boksum-9031

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Boksum analyseert een onafhankelijk deskundige het gebouw. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een huis dat je wilt verkopen. Zo geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Boksum). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Waadhoeke wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie