Bouwkundige keuring Jellum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Jellum uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een helder beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform bieden wij uitgebreide info over de verschillende keuringen, de onkosten en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Jellum.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Jellum checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de kozijnen, het schilderwerk of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Jellum inplannen

Heb je belang bij een analyse van de technische kwaliteit je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de algehele kavel en en de staat van de elektrische installatie. Zo wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Jellum.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Jellum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Jellum en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin vind je een overzicht van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je hier een tariefoverzicht om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €345 en €415. De totaalprijs bestaat uit verschillendefactoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het bijgaande overzicht vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Jellum.

Type huis GrootteGemiddelde prijzen
Flatwoning97 m2295 – €330
Rijwoning124 m2€345 – €365
Hoekwoning146 m2€425 – €445
Twee onder één kap154 m2€475 – €490
Herenhuis196 m2€525 – €560
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Jellum die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Bears, Weidum, Jorwert, Mantgum en Easterwierrum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-jellum-9026

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Jellum checkt een objectieve deskundige het woonobject. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Jellum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Leeuwarden loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De deskundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie