Bouwkundige keuring Bears

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Bears laten doen is een verstandige keuze. Zo krijg je inzicht in de staat van de woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Bears.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Bears analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals het stucwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €345 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bears inplannen

Direct een indicatie van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de puien en kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Zo kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Bears.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in februari 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Bears

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Bears (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert analyseert alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De inspecteur gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €275 en €370. De prijs hangt af van een aantal punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Bears.

WoonobjectWoonoppervlakPrijsindicatie
Etagewoning90 m2285 – €315
Rijwoning103 m2€360 – €385
Kopwoning149 m2€425 – €435
Geschakelde woning161 m2€455 – €505
Herenhuis185 m2€520 – €560
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bears die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Weidum, Jorwert, Mantgum, Easterwierrum en Tersoal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bears-9025

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Bears bekijkt een objectieve partij de woning. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Bears). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Leeuwarden doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de bouwkundige staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie