Bouwkundige keuring Deinum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Deinum laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de technische kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Deinum.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in Deinum checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het schilderwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Deinum afspreken

Heel snel een inspectie van de staat en de waarde van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan de dakbedekking en of er houtrot is. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Deinum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform kan je ook veel informatie vinden over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Deinum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Deinum (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. Deze persoon gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport staat een lijst met de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Ook krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €305 en €375. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillende aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Deinum.

Soort woningOppervlakteGeschatte kosten
Bovenwoning81 m2290 – €320
Rijtjeshuis106 m2€350 – €390
Hoekhuis141 m2€405 – €440
Twee onder één kap166 m2€470 – €490
Vrijstaand175 m2€515 – €550
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Deinum die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Blessum, Boksum, Hilaard, Jellum en Bears.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-deinum-9033

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Deinum bekijkt een neutrale partij het woonhuis. Handig, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld op het moment dat je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Deinum). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Waadhoeke loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie