Bouwkundige keuring Minnertsga

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Minnertsga laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Minnertsga.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Minnertsga analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Minnertsga inplannen

Heel snel een inspectie van de staat en de waarde van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de dakconstructie en de technische staat van de CV-installatie. Tevens weet je wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Minnertsga.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal lees je ook handige informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Minnertsga

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Minnertsga (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een indicatie van de kosten om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €330 en €470. De prijs bestaat uit meerdere variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Minnertsga.

Type huis Aantal m2Geschatte kosten
Appartement89 m2295 – €325
Rijtjeshuis109 m2€360 – €390
Kopwoning132 m2€425 – €450
Twee onder één kap175 m2€450 – €485
Villa197 m2€520 – €555
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Minnertsga die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Bitgummole, Bitgum, Wier, Berltsum en Ingelum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-minnertsga-9047

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Minnertsga bekijkt een onafhankelijk specialist het verblijf. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om kopers goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Minnertsga). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Waadhoeke wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie