Bouwkundige keuring Wormer

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wormer laten doen is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op de verschillende pagina’s van dit portaal lees je meer uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Wormer.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Wormer benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de sanitaire voorzieningen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wormer plannen

Wil je snel een indicatie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Wormer.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Wormer

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Wormer (regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van het onderzoek deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin tref je een samenvatting van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Ook bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €300 en €370. Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Wormer.

Type woningGrootteGemiddelde kosten
Etagewoning85 m2295 – €330
Rijtjeshuis112 m2€340 – €365
Hoekpand136 m2€410 – €430
2-onder-1 kap167 m2€470 – €490
Vrijstaand184 m2€515 – €555
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wormer die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Westknollendam, Wormerveer, Zaandam, de Woude en Starnmeer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wormer-1531

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Wormer bekijkt een onpartijdige partij het verblijf. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Wormer). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Wormerland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden meteen aangestipt. De expert kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie