Bouwkundige keuring Hitzum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Hitzum regelen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Hitzum.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hitzum inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van het voegwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hitzum laten uitvoeren

Heel snel een indicatie van de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan het metselwerk en of er houtrot is. Dan kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Hitzum.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Hitzum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Hitzum (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een kostenberekening om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €285 en €415. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillendevariabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hitzum.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Bovenwoning87 m2285 – €310
Rijwoning117 m2€345 – €380
Hoekhuis130 m2€425 – €450
Geschakelde woning166 m2€460 – €500
Landhuis176 m2€510 – €555
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hitzum die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Tzum, Franeker, Koudum, Nijhuizum en Wolsum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hitzum-8805

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Hitzum onderzoekt een neutrale ingenieur het verblijf. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een huis dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd zodra jij interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hitzum). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Waadhoeke loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de gebreken van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie