Bouwkundige keuring Foxhol

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Foxhol inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder verzamelen wij aanvullende info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Foxhol.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Foxhol onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de riolering en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Foxhol uitvoeren

Wil jij meteen inzicht in de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de sanitaire voorzieningen en en de staat van de isolatie. Zo kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Foxhol.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker tref je ook praktische uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Foxhol

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een specialist hebben die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Foxhol en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist analyseert alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bovendien bekijk je hier een kostenberekening om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €295 en €420. De uiteindelijke prijs hangt af van verschillende factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft invloed (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de bijgaande tabel delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Foxhol.

Soort huisGrootteGemiddelde kosten
Studio88 m2€290 – €320
Rijwoning116 m2€350 – €390
Hoekwoning143 m2€400 – €440
Geschakelde woning157 m2€450 – €500
Landhuis200 m2€530 – €550
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Foxhol die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Kropswolde, Kiel-Windeweer, Hoogezand, Onstwedde en Vledderveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-foxhol-9607

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Foxhol bekijkt een neutrale ingenieur het gebouw. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Zo verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Foxhol). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Midden-Groningen loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de gebreken van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie